Hisspitch

Del 1 – Brf Kramsnö

Bodil hjälper sin väninna Ingela att komma igång med nätdejting. Inte bara för att Ingela behöver träffa en ny man, utan också för att Bodil tycker att det är kul (själv är hon lyckligt gift med Peder). Efter några dejter med varierande utfall blir Ingela utsatt för en solochvårare. Hon blir av med en summa pengar, men vill inte erkänna för sig själv att hon blivit lurad. Bodil blir rasande, bestämmer sig för att söka upp bedragaren och kräva tillbaka pengarna. För att hitta honom ger hon sig ut i nätdejtingvärlden, först som sig själv, sedan i skepnad av sin svärmor.

Peder är säljare/kursledare och reser till Manchester för att hålla en kurs. Han hade hoppats på att få uppleva engelsk kultur i form av pubar och fotboll, men blir besviken då kursdeltagarna är ryssar. Efter sista kursdagen ska de gå ut på någon pub, tror Peder, men ryssarna tar med honom till en lägenhet, och det blir till en blöt kväll och en lång natt. När han kommer hem från resan berättar Bodil om nätdejtingdramatiken, men hon utelämnar den lilla detaljen att Peders mamma har varit inblandad.

Del 2 – Falanger i styrelsen

Peder har valts in till styrelsen i bostadsrättsföreningen Kramsnö. Knappt hinner han sätta sig tillrätta på det första styrelsemötet innan han kastas in i den djupa konflikten mellan föreningens två falanger. Båda sidor försöker få med sig Peder, och utan att egentligen rå för det, finner han sig snart lierad med båda falangerna.

Ingela har träffat en ny man på nätdejtingen: en svensk man bosatt i Paris. När Bodil får veta detta – genom barnen – blir hon eld och lågor. Hon kan den franska huvudstaden utan och innan, efter att ha bott och studerat där några år i sin ungdom. Ingela och Bodil reser dit över en långhelg, och det blir några strapatsrika och omtumlande dagar. Bodil träffar gamla bekanta, och Ingela bestämmer sig för att stanna hos den nya mannen i Paris, åtminstone en vecka till.

Under Ingelas bortavaro faller det på Marko att titta till Hannelore. Utan att förvarna dottern går han över till deras lägenhet. Där ertappar han en avklädd pojkvän. Efter en grundläggande kontroll i duglighet godkänner Marko pojkvännen och de tar en öl tillsammans. Marko är på gott humör, så efter att pojkvännen gått iväg, bjuder han över en kvinna han träffat ett tag. Det kan vara dags för Hannelore att bekanta sig med henne också.

Med hjälp av Vitalij – javisst, ryssen från Manchester är på besök hos Peder- lyckas Hannelore spåra upp bedragaren Giovane och ta sig in i hans privata mejl. Hon kan se vad han egentligen heter och var han bor. Det finns en enkel flygresa inbokad, ser hon. Långt bort från Sverige ska han. Det kan vara sista chansen att konfrontera honom.