Grannar och fiender (bok), 2022

Förlag:Ekström & Garay
Språk:Svenska
Längd:171 sidor
ISBN:978-91-89706-07-1
Omslag:Jakob Hellström

Beskrivning:

Ingela har inte gett upp nätdejtingen. Tvärtom – hon har utökat sökområdet. Nästa blinddejt blir med en man som är bosatt i Paris, och de ska träffas utanför självaste Notre Dame. Det får bli en weekendresa till den franska huvudstaden. Bodil ska med, såklart, som resesällskap och stöd och, inte minst, som kritisk övervakare.

Samtidigt på hemmaplan råder det en djup konflikt mellan de två falangerna i bostadsrättsföreningen, något som Peder varit lyckligt ovetande om ända fram till nu. Som nyligen invald i styrelsen kastas han rakt in i konfliktens epicentrum: Ska han bli tvungen att välja sida? Båda falangerna försöker värva Peder, och innan han vet ordet av har han allierat sig med båda två.

Grannar och fiender plockar Jens Hellström upp tråden där den uppskattade första delen av följetongen slutade. Med dräpande humor och hög igenkänningsfaktor sätter han fingret på vardagslivets subtiliteter och avslöjar att bakom tacosen på fredagarna och niofikat på kontoret döljer sig ett absurdistiskt bråddjup.